Camperverzekering opzeggen

Er kunnen verschillende redenen zijn om je camperverzekering op te zeggen: je verkoopt de camper, gaat minder reizen, of hebt een betere deal gevonden. Wat je reden ook is, het is goed om te weten hoe je dit op de juiste manier regelt. In dit artikel lees je alles over het opzeggen van een camperverzekering – inclusief de specifieke regels voor de NKC camperverzekering.

Hoe zeg je een camperverzekering op?

Een camperverzekering opzeggen kan meestal op de volgende manieren:

• Online via je persoonlijke omgeving.
  • Per e-mail of post met een ondertekende opzegbrief.
  • Bij verkoop van de camper met een vrijwaringsbewijs.

Als je een camperverzekering hebt bij NKC, kun je deze eenvoudig opzeggen via 'Mijn NKC'.

Wat is de opzegtermijn van een camperverzekering?

• Standaard opzegtermijn: Vaak kun je de verzekering na het eerste jaar maandelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.
  • Bij verkoop camper: Directe beëindiging mogelijk met bewijs van overschrijving of vrijwaring.
  • Bij premie- of voorwaardenwijziging: Soms kun je tussentijds opzeggen.

Controleer altijd de exacte voorwaarden in de polisvoorwaarden van NKC.

Camper tijdelijk uit de verzekering halen

Gebruik je je camper een tijd niet? Dan is het niet altijd nodig om volledig op te zeggen. Bij sommige verzekeraars kun je de verzekering tijdelijk stopzetten, bijvoorbeeld in de winterstalling. Let op: dit geldt niet altijd voor WA-dekking. Bekijk hiervoor ook camper tijdelijk verzekeren.

Overstappen naar een andere verzekering

Wil je overstappen naar een andere aanbieder? Vergelijk dan eerst goed de opties via onze pagina over camperverzekeringen vergelijken en kijk wat past bij jouw gebruik – bijvoorbeeld voor dagelijks gebruik of verhuur.

Veelgestelde vragen over opzeggen camperverzekering

Hoe zeg ik mijn NKC camperverzekering op?
Via Mijn NKC of schriftelijk met een opzegbrief. Houd rekening met de opzegtermijn.

Wat is de opzegtermijn van mijn camperverzekering?
Meestal één maand na het eerste verzekeringsjaar.

Kan ik mijn camperverzekering per direct stopzetten?
Ja, bij verkoop of met een vrijwaringsbewijs is directe opzegging vaak mogelijk.

Is mijn verzekering maandelijks opzegbaar?
Na het eerste jaar kun je bij veel verzekeraars, waaronder NKC, maandelijks opzeggen.

Wat gebeurt er met mijn premie als ik tussentijds stop?
Je krijgt het ongebruikte deel van je premie terug, mits er geen schade is geclaimd.

Wil je je verzekering opzeggen of overstappen? Bekijk dan eerst de voordelen van de NKC camperverzekering – mogelijk is een aanpassing voldoende en hoef je niet op te zeggen.