Heb je een stoere vrachtwagen camper of ben je van plan er een aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk goed verzekerd op pad gaan. Een vrachtwagen camper verzekeren vraagt vaak iets extra aandacht door het gewicht en formaat. Ontdek hier waar je op moet letten en hoe je eenvoudig een passende verzekering kiest.
Een vrachtwagen camper is doorgaans zwaarder dan 3.500 kg en vraagt daarom om een specifieke verzekering. Niet iedere verzekeraar biedt standaard een passende dekking aan. Gelukkig zijn er gespecialiseerde verzekeringen die perfect aansluiten bij jouw camper.
Net als bij reguliere campers heb je keuze uit verschillende dekkingen:
Wil je meer weten over de verschillende opties? Bekijk onze pagina camperverzekeringen vergelijken.
Bij het verzekeren van je vrachtwagen camper spelen meerdere zaken een rol, zoals:
Bereken eenvoudig jouw premie via onze pagina over verzekering camper berekenen.
Ja, het is mogelijk om een vrachtwagen camper tijdelijk te verzekeren. Ideaal als je maar enkele maanden per jaar reist. Lees meer op onze pagina over tijdelijk verzekeren van een camper.
Moet ik mijn vrachtwagen camper speciaal laten keuren?
Ja, vrachtwagen campers zwaarder dan 3.500 kg moeten periodiek een APK-keuring voor zware voertuigen ondergaan.
Is een vrachtwagen camper verzekering duurder dan een gewone camperverzekering?
Door het hogere gewicht en de hogere waarde zijn premies vaak iets hoger.
Kan ik met mijn vrachtwagen camper overal terecht voor reparatie en schadeherstel?
Niet altijd, het is verstandig een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf te kiezen voor zwaardere campers. Lees hier meer over camper reparatie en schadeherstel.
Kan ik mijn vrachtwagen camper verzekeren bij NKC?
Ja, NKC biedt goede mogelijkheden voor zware campers.
Klaar om jouw vrachtwagen camper direct goed te verzekeren? Bekijk hier direct de NKC camperverzekering en regel het meteen online.