@M&M_NL
- 2023
26-6: Rustige plaats vlak bij de snelweg. Helaas werkte de zuil niet. Wel kan de wc cassette geleegd worden, maar naspoelen moet dus met eigen water. Restaurant op 2 minuten lopen. heerlijke pizza en frietjes.
Tarief 6-25: 12,00 euro per nacht. Zwart, grijs water lozen, schoon water pakken en gescheiden afval. Schoon water innemen zit 20 meter voor grijs water lozen. Zwart water aan het andere uiterste van het terrein. Klein grind als ondergrond wat veel mee de camper in gaat. Grote lampen in de nacht. Wasserette kost 3,50 euro per kilo met een minimum 20,00 euro (!) dan wordt het ‘helemaal voor je gedaan’. Dat dan weer wel :-p Mss zit er n goedkopere?
5-2025: 4 nachten hier naar volle tevredenheid gestaan. Toilet in lidl beschikbaar. Aan de overkant wasserette. Op 450 meter een zwembad (zie foto) waar je voor 3,00 euro pp kunt baantjes trekken èn douchen. Alleen douchen (zonder zwemmen) schijnt ook te kunnen. Te voet mss beetje ver van eea? Wij fietsen alles.. Soms komt er rond 22-23 uur een vrachtwagen lossen. Gratis servicepunt Intermarché Pataias 7,6 km. Waterdief of baco nodig voor kraan.
Ik krijg het niet toegevoegd op de plaats zelf. Maar als je van zuid naar noord Portugal rijdt op de A2, zit er ook een servicepunt bij het cepsa station aan de goede kant van de weg. Dus gewoon rechtsaf erin ipv helemaal om :-). het punt zit bij de vrachtwagens. zwart water kun je lozen in een gewone put langs de parkeerplaatsen of met een slang in de afvoer.
Prima standplaats. Extra info: LAGOS biedt een doucheservice in het ‘Estadio municipal de Lagos’ adres: Sítio Tapada de São João, Estádio, 8600-335 Lagos. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur, tegen een prijs van 2,50 euro. Het is in een sport-doucheruimte waar je de knop diverse keren moet indrukken en de temperatuur niet zelf kunt regelen. Maar het was schoon en personeel vriendelijk.
Goede plaatsen. Geen schaduw. Schone openbare toiletten richting centrum in onopvallend houten chalet. (Zie foto’s) Water in bij Praia Fluvial da Paneda. Wil je vlakbij staan/overnachten en wel schaduw? Dat kan! Onder de bomen aan de andere kant van rivier Ceiro (p4n) Dáár geen voorzieningen. Inrit is wat onopvallend: omlaag tegenover restaurant Beira Rio. N2 kmpaal 271. Daar ook lekker,goedkoop eten! Via houten brug ook alles gewoon bereikbaar.
17-5: Heerlijke douches zonder tijdslimiet. 13,80 per nacht met 1 camper met 2 volwassenen. Engels sprekend bij receptie. Vrijwel geen informatie uit hen zelf. Zwembaden waren gevuld en oogde schoon maar waren gesloten. Wellicht 1-7 open. Wasmachine 3,00 euro met eigen wasmiddel. droger va 2,00 euro p/15 min. Bij vooraf bezoek aan intermarche:ga terug naar rotonde en volg de campingborden. Anders dwars door dorp met steile smalle kronkelstraatjes
Wij komen zeker terug!Vriendelijk en behulpzaam personeel. Douches / (afwas-) sanitair schoon en ruim. Tips voor camping: 1) pas sensoren bij wc’s en douches aan om te voorkomen dat mensen ineens in het donker staan. 2) Haal bij de loosplek voor campers de slang voor schoon water eraf. Deze hangt nu soms in het wc-gedeelte.. Tip voor gasten: neem de laatste drempels voor de camping-oprit rustig. Deze zijn pittig.
Helaas: zaterdag 10-5-25: 2,00 euro kwijt maar geen water gekregen. Geen idee of electra / wc cassette lozen wel werkt. Op zaterdag is er markt / afgesloten van 600-1500 uur. Eerste 3 plaatsen vooraan naast serviceplaats waren vanaf vrijdagmiddag 9-5 wel beschikbaar. Tot 1500 is ‘kunnen uitrijden’ niet gegarandeerd. Het lijkt erop dat je 1 min rijden verderop bij de trein wel kunt parkeren. Mooie plaats, weinig treinen gehoord. zie google maps
Als aanvulling op de anderen: ga betaalbaar en lekker eten op 700 m afstand bij Kotxera/Amairu. In het park vlakbij is een klimbos(je). Niet gebruikt maar oogde leuk.
Als je nog geen kaart hebt: Tik in beginscherm meteen op de blauwe balk onderaan. Dus niet eerst je taal kiezen! Helaas bleken bij ons de kaarten in zuil op te zijn. Gebeld en netjes in het Engels geholpen. Volgende dag wel kaart via zuil ontvangen. Douches bleken (20-10) afgesloten ondanks dat in app en op zelfs op zuil bij de ingang staat aangegeven dat deze aanwezig zijn. Alleen koud water aanwezig voor (af-)was. Geen hinder v trein/verkeer
Heel hartelijk ontvangst waarbij meteen duidelijk werd dat er veel leuks te doen is in de omgeving. ‘s nachts ook rustige omgeving. Als alle plaatsen bezet zijn lijkt het ons dat 1 douche (2e in aanbouw), 1 toilet per sekse en 1 afwasplaats wel erg weinig is.
Op woe 14 mei was het een rustige camperplaats voor onze doorreis. Geen hangjongeren (maar het regende dan ook pijpenstelen :-p ) Er zijn een paar parkjes in de buurt, goed voor een aardig wandelingetje om de benen te strekken. De parkeerplaatsen zijn ongeveer 5,5 meter lang, door hoge stoeprand is het afhankelijk van je camper of je deze kunt laten oversteken ad achterzijde. Omdat het rustig was hebben wij de camper van 7,5 meter dwars gezet.
Aanvullend op eerdere reviews: Er zijn 2 wasmachines aanwezig die n program. van 30 min. draaien. tip: áls je wil wassen koop dan bij aankomst direct een coin, dan zit je verder niet vast ad openingstijden vd receptie. coin kost 5,00 euro (1 wasbeurt) incl wasmiddel. Er is geen droger. Zeer behulpzame uitbaters. Schone douches en verder sanitair. Afval gescheiden in te leveren. Gasfles vullen kan via uitbater. Gasfles ben je dan een dag kwijt.
02-05-24: helaas is de zuil buiten werking! wel afvalkliko en loosplek water beschikbaar. Plaats is schoon en ruim, wel met kleine losse steentjes. Slapen moeten we nog beleven. Tip: pizza eten bij QUI VA BENE, 240 meter lopen: niet duur, vriendelijk, schoon en heerlijke pizza’s!
28-04-24 aan beide zijden van de weg zijn ze dit station aan het verbouwen. je kunt er nergens voor terecht voor je camper, hoewel bordjes ter plaatse anders suggereren. Geen idee tot wanneer dit zo is.
Bij aankomst alle camperplaatsen bezet door personenauto’s. Wellicht ook doordat het de tweede zondag van maart hier altijd jaarmarkt is met daarbij van zaterdag tm maandag kermis op een nabij gelegen parkeerterrein. Later in de avond waren er weer plaatsen vrij. Camper alsnog kunnen plaatsen in van de fijne brede vakken. Rustig geslapen. vogeltjes zingen je wakker.
Wij hadden een ruime plaats met gras naast camper. Er zijn enkele plaatsen zonder dit gras, dus dichter op elkaar en je betaalt er even veel voor. Ruime douches en toiletten in ‘kot’ buiten, maar ook in het gebouw. 0,50 of n ‘coin’ per 3 minuten. Erg vriendelijke en behulpzame eigenaar via knop direct bereikbaar. Slippers in douche (zoals meestal) geadviseerd. Evt kun je ‘gratis water’ halen bij fonteintje op toilet. Rest alles met munten.
Wij stonden hier 1 nacht. Vervelend geluid (de hele tijd door) vanaf zwembad. Er stond al 1 camper op de juiste plek.. die lijkt er al lang en ongebruikt te staan. Lastig om daar achter te parkeren, mede door ijzeren poortje en heg. Veel modder op de plaats en echt ‘weg gestopt’ in een hoekje. Helaas geen andere (betaalde) plaats dicht bij vrienden die we hier bezoeken. Hopelijk komt dat nog.
Lozen toi moet in zelfde afvoer als vuilwater. Geen (lange) slang om na te spoelen aanwezig. Electra nog niet werkend. campers zij aan zij op de plaats.
Bijna helemaal eens met recensie hiervoor. Het geluid van de grote weg vonden wij in de ochtend de natuurgeluiden overstemmen. Dat is jammer. Verder top.
Nette plaats. Verkeer van grote weg goed hoorbaar. Prima nieuwe sanizuil. Echter: er komt geen water uit voor de toiletcassette en ondanks betaling (geld wel retour) ook niet voor vullen schoonwatertank.
Op 26 en 27-01-24 is de sanizuil stuk. Toiletcassette kan wel geleegd worden. 2 openbare toiletten zijn op het terrein en 24-7 open. Daar kan met wat moeite (korte kranen) water gehaald worden. Er leken wel douches te zijn.. maar die deur was afgesloten. Rustig geslapen. prachtige omgeving en vlak bij winkels.
helaas. tot 21-12-2023 is deze pomp.. en dus ook het sanigedeelte.. gesloten