@Timvst
Sitecode: 195868
Prima plek voor een doorreis-overnachting. Je staat hutje mutje op parkeerplekken aangegeven in het gras. Wordt ook veel gebruikt door fietsers en motorrijders met tentjes, dus druk. Toiletten en wastafels zijn schoon. Het ontbreken van verdere voorzieningen zijn een premium, dus 25 euro p.p.! vinden wij wat gortig voor zo’n plek. In deze hoek van Slovenië doe je verstandig aan reserveren, zeker in juli/aug. Meerdere plekken waren reeds vol.
Super plekje, locals laten hun hond uit of zwemmen bij de dam. Knus en gezellig stadscentrum op loopafstand. Lokale koffietentje is helaas nog niet open. Je snapt niet dat het gratis is.
Je staat tussen de olijfbomen en wijnrekken, met supernet sanitair en stroom inbegrepen. Het zwembad alleen al is 5 sterren waard, maar de wijnkoeler op het overdekte terras ernaast verdient eigenlijk zelf al 5 sterren. De witte aurora-blend heeft een volzoete smaak van honing en hout. Aanrader. Zeker zijn een plekje? Even reserveren. Voor ons was er nog 1 nacht een plekje.
het recept is bekend: 3 flessen wijn, grappa of olijfolie kopen voor een nachtje staan. Met een uitzicht om over op te scheppen en wijn die hier het beste smaakt. Gelijk opdrinken dan maar. Rijdt bij het voorlaatste huis linksom, want rechtsom is wat smal. Keurig toilet en nieuwe douche. 2 euro pp en open tot 22u.
Prima plek voor een tussenstop of doorreis. in de achtertuin van de boer, dus de katten komen gezellig een kijkje nemen of erbij liggen. Toilet en stortbak voor cassette aanwezig. 16 euro inclusief toeristenbelasting. Geen zin in glurende buren? Ga achter het badhuisje staan.
Topplek net buiten het dorp aan een visvijver. Een aparte unit met douches, wc’s en afwasplek die je met het parkeerticket kunt openen. De naastgelegen theetuin verkoopt een drankje, patat en ‘s ochtends een gezoet Sloveens croissantje. Verharde plaatsen met wijnrekken ter afscherming. Ideaal voor doorreis, maar het naastgelegen stadje en kasteel zijn ook schattig.
Mooie plek aan de rand van het dorp met grastegels. Voor een tientje krijg je 3kwh stroom en 100 liter water die je met een Gardena aansluiting kunt tappen (of natuurlijk een kannetje). Zit aan een looppad rondom het meer, dus je zit wel op de kijk. Stortplaats en vuilnisbakken aanwezig, toilet helaas niet.
Deze plek verdient wel 40 sterren. Bovenop een heuvel, met zonsopgang en zonsondergang! Voor de avontuurlijke rit naar boven (zorg dat je vanuit het zuiden komt aanrijden) wacht schnaps of een biertje van de tap. Er worden ook streekproducten aangeboden. Eigenaren zijn super vriendelijk gastvrij. Volwaardige wc’s en douches. Het zwembad en de buitendouches maken het af.