@janpit
- 2011
Er staat nu een nieuwe betaalautomaat! Eerst de plek betalen 5,80 per 24 uur . Voor stroom QR code op bon scannen of nummer handmatig invoeren. Uitleg in het Nederlands beschikbaar!
Lijkt een heel nieuwe cp. Op twee kilometer van het prachtige Yvoire. Hoort bij camping La Pinede aan de andere kant van het dorp. Betaling geheel geautomatiseerd. Kan o.a. met betaalpas. Tekst op de automaat ook in het Nederlands. Kan niet mis gaan.
De eerder genoemde plaatsen die goed zouden zijn voor een Fiat 500, zijn fors verbreedt. Zo'n 2,5 meter. Het afplaktape zat nog op de stoeprand.
Sani-zuil is, mogelijk tijdelijk, verdwenen (7 augustus 2020). Grijs water lozen kan wel.
Toen wij er waren (5 augustus 2020) hadden we gratis stroom en water. Kraan zonder schroefdraad Mogelijkheid om onder de bomen van de picknicktafels gebruik te maken. Prachtplek.
Toen wij er op 30 juni 2020 langsfietsten, was de weg afgesloten met hekken. Er mocht alleen nog gewandeld en gefietst worden.
Prima SVR camping! Maar wij waren niet op de hoogte dat we voor 3 uur te vroeg aankomen€ 6,25 moesten bijbetalen! De manier waarop dat aan ons bekend werd gemaakt door de eigenaresse was buiten proporties!
Je mag hier wel overnachten. Kost € 15.00 per nacht. Daar komt nog wel €2.50 p.p. aan toeristenbelasting bij terwijl het een gemeentelijke cp is. Het bedrag is incl. stroom. Belasting wordt apart geïnd. Betalen bij de P-automaat. Prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen.
We stonden op de plaatsen langs het water. Op de fiets naar het prachtige centrum van Dordrecht en daarna langs de rand van de Biesbosch. Prachtig. Ze zullen ons hier vaker zien.
We hebben er een half uur gestaan. Je voelt je er niet echt op je gemak. Voor we zijn weggegaan hebben we nog wel even de citadel van Longwy bekeken. We zijn naar de brandweerkazerne in Arlon gegaan. Dat was, achteraf gezien, een goede keuze.
Het rumoer viel 's nachts nog best mee.
Helaas zijn er op deze fantastische plek geen voorziening. Een strandje ligt er op een paar honderd meter vandaan. Bezoekers hiervan parkeren ook op deze plek. 's Avonds zijn ze bijna allemaal weer weg en kan je vanuit je luie stoel genieten van de prachtige zonsondergang. Vijftien euro is eigenlijk te veel, maar je staat er wel heel mooi. Een fietstocht langs de rivier de Fango is prima te doen.
Wij zijn hier laat in de middag naartoe gereden. De meeste dagjesmensen vertrekken dan en keert de rust weer. In de vroege avond hebben we een wandeling gemaakt naar Trou de la Bombe. Meer dan de moeite waard. Dat geldt ook voor de overnachtingsplek. Zulke zijn op Corsica zeldzaam. Voorzieningen zijn er helaas niet.
We komen er net vandaan (27 juni 2013) en zijn het met de vorige reactie volkomen eens. Wat een een uitzicht en wat een natuur. Helaas draait er constant een generator voor de stroomvoorziening van de bar. Wij hadden geluk dat de zee erg onstuimig was. Dit overstemde de generator. De plaats is groot genoeg om er eventueel een flink stuk vandaan te gaan staan.
Uitstekend alternatief voor de drukke en dure parkeerplaats bij Mont Saint Michel. Op enkele kilometers van de toeristische trekpleister. Met zicht op de berg is deze plek ons uitstekend bevallen. De cp bij Mt. St. Michel, die vroeger aan de voet van de berg lag, is ook een paar kilometer verder landinwaarts verplaatst en maakt deel uit van de enorme parkeerplaats.
Sitecode: 1986
Heerlijke, rustige plek bij de ingang van camping Les Bombes. Uitzicht op de bergen rond Puy Sancy. De voorzieningen zijn 100 meter van de cp bij de ingang van de camping. Stageld betalen bij de receptie van de camping. Prachtig gebied om te wandelen of er met de ATB op uit te trekken.