@jb9
2020
Kleine ommuurde site, strak voor 20 MH. Grote voertuigen kunnen buiten parkeren met omgegooide stroomkabel. Vriendelijke en behulpzame eigenaar, Omar, geeft een redelijk harde verkoop van de pastilla van zijn tajine en vrouw. Het laatste is uitstekend, maar enorm en erg duur. 400MAD leek niet te onderhandelen, maar gaf ons 4 goede maaltijden. Elektriciteitsvoorziening is goed met 40A stroomonderbrekers; de bedrading zag er goed uit voor 20A. Geen wifi. Geen grijze afvalverwijdering. Cassette legen OK. Tarief voor nacht inc. elektriciteit 79MAD. Kosten voor douches en wasmachine die we niet hebben gebruikt. Aangename wandeling naar het centrum via een palmeraie.
Sitecode: 20814
Twee campings staan vermeld, maar we hebben er maar één gevonden. Misschien zijn ze samengevoegd. Komende vanuit het noorden namen we 15 km van de P1000, erg smal. Het is beter om het kortere zuidelijke deel te gebruiken. Het toegangspad is, zoals opgemerkt, erg ruw. Populair bij surfers die de steile klim naar het strand aankonden. Heb geen gebruik gemaakt van de douches en andere voorzieningen, ook een heel eind de heuvel af. Ruw en rotsachtig pad naar het dorp met een kleine supermarkt voor brood en een of twee cafés en restaurants.
Sitecode: 20816
85MAD + 25MD voor elektriciteit. Leuke plaatsen op terrassen, sommige met waterkraan en grijs waterafvoer. Indrukwekkend uitzicht op de rotsen. Uitstekende winkel. Restaurant zag er goed uit, maar we hebben er niet gegeten. Vier moderne wasmachines van 5 kg, (druk, dus kom vroeg) 40MAD / was onder toezicht van een niet-Franstalige dame. Gemeenschappelijke waslijnen, goed voor grote artikelen. Gunstige locatie voor een bezoek aan Paradise Valley en op ongeveer 3 km van de drukke stad Aourir. Ik verbleef 4 dagen en zou het opnieuw bezoeken. Enige nadeel waren de verschillende blaffende honden in een Nederlandse groep van 19.
Bevestig de prijs 50MAD + 30MAD voor elektriciteit (als u een voldoende lange kabel hebt). Het ligt dicht bij de stad, maar niet erg interessant. Toen we daar waren, was het volgepakt en de meeste ruimtes waren erg klein en stoffig (te klein om een barbecue te gebruiken. Afval legen was OK, maar vond geen werkende waterkraan (gemarkeerd als niet drinkbaar). Toen we aankwamen het werd gerund door twee jonge jongens die erg vriendelijk maar nutteloos waren.
Sitecode: 19777
De faciliteiten lijken op Europese normen en de velddichtheid komt overeen met de slechtste Europese locaties. Het is absoluut vol en sommige recente aankomsten worden in hoeken van wegen geperst. Het is 550 meter vanaf het einde van de site naar de ingang. De stroomvoorziening van 8 Amp lijkt veel beter te zijn dan de meeste Marokkaanse sites en de wifi is redelijk. We waren van plan een paar nachten te blijven, maar één zal genoeg zijn om 126 dihrams te zijn voor wat ze een comfortplaats noemen, pus 25 dihrams voor de zwakke elektriciteitsvoorziening. Ik denk dat het comfortabeler is dan zand; in feite is het een geel gekleurd betonnen gebied dat eruit ziet alsof het ooit een sportveld was geweest. Het personeel lijkt volledig overbelast en niet erg efficiënt. Ik zou deze site niet aanbevelen.
2019
Prachtige locatie dicht bij het stadscentrum. Vroeg aankomen, het was helemaal vol op een feestdag zondag. Een paar auto's en een busje geparkeerd in camperplaatsen werden rond middernacht door de lokale politie gesleept. Leuk om de lokale autoriteiten voor onze verandering te zien optreden.